Trainee cultuurtechniek / hydrologie / civiele techniek bij Waterschap Vechtstromen

Traineeship
Diverse locaties
Sluit: 16-09-2018

HBO / WO trainee
cultuurtechniek (1) / hydrologie (1) / civiele techniek (1)

2 jaar, 32 uren per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.

Werk met betekenis en uitdaging

Het water stroomt niet zomaar schoon en in een prettige hoeveelheid door een gebied. Daar moet het nodige voor gebeuren. Waterschappers van Vechtstromen voelen zich trots op wat er al bereikt is in het stroomgebied in Twente en Zuidoost Drenthe, maar buigen zich gelijk ook weer over de uitdagingen van morgen.

Zijn er nieuwe technieken die ons werk makkelijker of beter kunnen maken? Welke oplossingen kunnen we bedenken bij droogte of wateroverlast? Welke afspraken maken we met bedrijven, die met hun afvalproduct mogelijk invloed hebben op de waterkwaliteit? Samen met de waterschappen en andere betrokken partijen draag je als trainee bij aan een belangrijk maatschappelijk doel: een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren door te zorgen voor schoon, veilig en voldoende water.

Samen staan we sterk

Als trainee werk je zelfstandig binnen één of meerdere teams. Uitgangspunt is dat je Vechtstromen leert kennen en ervaring opdoet door verschillende werkzaamheden uit te voeren op meerdere plekken in de organisatie!

Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen.

Wat het zo uniek maakt om trainee te zijn binnen Vechtstromen? Karlien van den Berg, onze huidige trainee, zegt hierover: “Vechtstromen is echt een warm bad! Collega’s zijn geïnteresseerd in je en betrekken mij overal bij.”

Dankzij jou

Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past.

Wij zoeken 12 jonge professionals (mbo/hbo/wo) vanuit verschillende achtergronden, die als trainee een bijdrage willen leveren aan ons waterschap. Het waterschapswerk kent vele gezichten, dus dat geldt ook voor de trainees die wij zoeken. Gezien de variatie in opdrachten zijn we op zoek naar 3 trainees op mbo-niveau, 6 trainees op hbo/wo-niveau voor organisatie brede projecten en naar:

3 trainees cultuurtechniek (1) / hydrologie (1) / civiele techniek (1)

De trainees cultuurtechniek en hydrologie gaan werken in watersysteemprojecten, gericht op doelen voor waterveiligheid, klimaat adaptatie, Kader Richtlijn Water, landbouw en/of Natura 2000. Als trainee cultuurtechniek / hydrologie heb je een hbo/wo opleidingsniveau in het betreffende vakgebied, bijvoorbeeld de opleiding HBO Land- en Watermanagement of een watersysteem- of watermanagement gerelateerde WO-opleiding.

Als trainee civiele techniek heb je een opleidingsachtergrond (hbo/wo) in deze richting. Je gaat werken met onderwerpen als risico-inventarisatie van kunstwerken, het onderhoudsbeheersysteem en assetmanagement.

Jij bent natuurlijk enthousiast, gaat niet mee in ‘zo doen we dat hier nu eenmaal’ en denkt in mogelijkheden. Je werkt graag op een projectmatige manier en in teamverband met andere disciplines. Je houdt ervan om je te verdiepen in nieuwe vraagstukken en zoekt actief naar informatie die waardevol is voor een project. Net het diploma op zak en tot circa 3 jaar werkervaring is de doelgroep die wij zoeken. 

Je verdient het

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn.

Tijdens het traineeprogramma word je op verschillende manier begeleid. Naast je leidinggevende heb je ook een mentor die voor je klaar staat om je weg wijs te maken in onze organisatie en je meer te vertellen over ons waterschapswerk. Voor de diverse opdrachten die je uit voert is een opdrachtgever waarmee je kunt sparren over de inhoudelijke kant van de opdracht.

Daarnaast kent het waterschap een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Wil je graag extra verlofuren of juist wat meer vakantiegeld voor een mooie reis? Iedere medewerker van het waterschap heeft naast het normale salaris een keuzebudget, dat op verschillende manieren besteed kan worden

Nóg sterker met jou?

Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid! Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 17 september 2018 via de solliciteerbutton hieronder. We dagen je uit om te solliciteren op een manier die bij je past!

Toch eerst nog wat meer informatie? Kijk op https://www.vechtstromen.nl/over/werken-vechtstromen/traineeships/ en bekijk onze informatiebrochure!

Je kunt ook bellen met Sophie Meijer (088 - 220 32 30) tot en met 25 aug en daarna ook met Marlies Bodewes (088 - 220 34 06).

 

 

Medewerkers aan het woord

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Waterschap Vechtstromen

Afdeling Personeelszaken

Kooikersweg 1
7609 PZ Diverse locaties

088 - 220 32 30 / 088 - 220 34 06
www.vechtstromen.nl

Bekijk bedrijfspresentatie

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden