TraineeshipPlaza.nl is een platform voor studenten door studenten. Het platform is vanaf half 2008 actief en helpt sindsdien duizenden HBO- en WO-studenten in de laatste fase van de opleiding bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Het bereik onder hoger opgeleid talent wordt elk jaar groter en er worden nog steeds dubbele groeicijfers gerealiseerd.

De doelgroep is grofweg in 3 subgroepen op te splitsen:

Stages: Studenten in het derde en vierde jaar opzoek naar een stage

TraineeshipPlaza.nl, de naam zegt het al een beetje: Het platform focust zich voor een groot deel op het aanbieden van traineeships en talentenprogramma’s. Echter steeds meer studenten en stagecoördinatoren (vanuit het hoger onderwijs maar ook vanuit het bedrijfsleven) kwamen met de vraag of we ook stagemogelijkheden een prominentere plek konden geven op de profielpagina’s.

Dit verzoek hebben we dan ook opgepakt en geïntegreerd in de profielpagina’s. De reden hiervan is dat een stage voor veel studenten en organisaties het eerste moment is dat beide aan elkaar kunnen snuffelen en elkaar kunnen leren kennen. Ook biedt de stage studenten een goede mogelijkheid om zichzelf te ontplooien en op de kaart te zetten in een professionele omgeving.

Graduates: Studenten die bijna afgestudeerd zijn en de eerste stap willen zetten op de arbeidsmarkt

Starters op de arbeidsmarkt beginnen vaak bijtijds met de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Voor hen zijn er vele mogelijkheden om deze oriëntatiefase te starten. TraineeshipPlaza.nl is hierbij een makkelijk hulpmiddel.

Het platform heeft zich puur toegespitst op de toporganisaties (ongeacht de omvang). De deelnemende organisaties worden ook op deze wijze herkent, ongeacht of het gaat om beroemde of minder beroemde werkgevers.

Daarnaast hebben we natuurlijk het voordeel van de digitaliteit van ons platform. Het platform is 24/7 bereikbaar en heeft door haar aanpasbaarheid geen houdbaarheidsdatum

Starters kunnen zich bovendien ook aanmelden op de jobagent waardoor ze constant op de hoogte worden gehouden van de laatste vacatures die overeenkomen met hun voorkeuren en interesses. Vanwege de segmentatie (topwerkgevers en hoger opgeleid talent met 0-3 jaar werkervaring) van het platform bevindt de grootste groep van onze bezoekers zich binnen de categorie starters.

Herstarters ®: Latent werkzoekende met nog niet al te veel werkervaring

Herstarters en latent werkzoekende. Het komt natuurlijk wel eens voor, dat de eerste werkgever voor een starter niet helemaal biedt wat hij of zij in eerste instantie had verwacht. Dit kan meerdere redenen hebben maar een mismatch is natuurlijk voor beide partijen niet gewenst.

Aangezien de werkervaring dan nog redelijk beperkt is, maken deze kandidaten nog kans op een nieuwe start binnen een traineeship bij een andere toporganisatie. TraineeshipPlaza.nl helpt dan ook graag bij het maken van een geslaagde herstart van je carrière.

Daarnaast bestaat er natuurlijk altijd nog de groep van latent werkzoekende. De talenten die twijfelen of de gemaakte keuze de juiste is of die vanuit hun stage zijn blijven hangen in de vorm van een fulltime aanstelling. Deze zijn passief opzoek naar een nieuwe uitdaging en hierbij is de jobagent vaak ook een uitkomst.

De doelgroep proberen we natuurlijk op verschillende manieren te bereiken en hier worden we veelal geholpen vanuit de alumninetwerken en vanuit de onderwijsinstellingen zelf. Mocht u ook een mogelijkheid zien om ons beter op het netvlies te krijgen bij hoger opgeleid talent, schroom dan niet en help ons verder!

Benieuwd welke mogelijkheden wij hebben om uw organisatie in de spotlights te zetten bij hoger opgeleide talenten? Neem vandaag nog contact met ons!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Volg ons op

©2018 traineeshipplaza.nl | Alle rechten voorbehouden.