Traineeship Informatiemanagement bij Gemeente Delft

Traineeship
Delft
Sluit: 11-12-2017

Traineeship Informatiemanagement Gemeente Delft

Jouw functie

Ben jij op zoek naar een veelbelovende start van jouw carrière en wil jij je graag ontwikkelen als vaardige allround professional binnen het publieke domein? Begin dan je loopbaan als trainee bij de gemeente Delft.

De gemeente Delft is in maart 2017 van start gegaan met de eerste groep trainees. Vanaf maart 2018 is er ruimte voor een nieuwe lichting van zeven trainees.

Delft zoekt een trainee voor een opdracht m.b.t. Informatiemanagement

Het traineeship in Delft is een tweejarig programma. In die periode ontdek je hoe belangrijk je werk voor ruim honderdduizend Delftenaren kan zijn en krijg je een idee hoeveel verschillende mogelijkheden (en uitdagingen) werken bij de gemeente je biedt. Tijdens je traineeship voer je ten minste drie verschillende opdrachten uit (van elk acht maanden), mogelijk op verschillende afdelingen. Je kunt aangeven met welk werkterrein je affiniteit hebt, dan houden we daar rekening mee. Je wordt persoonlijk begeleid door een coördinator van ons traineeprogramma én inhoudelijk door een werkplekbegeleider van de afdeling waar je op dat moment een opdracht uitvoert. Daarnaast volg je samen met andere trainees een ontwikkelprogramma van ca. 30 dagen per jaar. Uiteraard is er ruimte voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Trainees en young professionals van diverse gemeenten uit de regio organiseren regelmatig werkbezoeken voor elkaar. JongDelft verzorgt voor alle gemeentemedewerkers onder de 35 jaar regelmatig leuke activiteiten, bezoeken aan evenementen en borrels.

Je eerste opdracht

Als trainee werk je aan verschillende (deel)projecten en processen bij verschillende portefeuilles en afdelingen. Je gaat eerst aan de slag als adviseur bij het cluster Interne Dienstverlening. Iedereen in de organisatie werkt met informatie en heeft informatie nodig om zijn of haar werk te doen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? In deze opdracht ga je aan de slag voor en met de hele organisatie. Er spelen op dit moment meerdere vraagstukken, zoals:

 • de ontvlechting van te organisatie Toegang (sociaal domein) uit de gemeentelijke organisatie naar een zelfstandige BV;
 • digitalisering en invoering zaakgericht werken in het programma “Geheugen van Delft”;
 • realisatie informatievoorziening Omgevingswet.

In ieder van deze trajecten speelt de vraag naar de vaak complexe samenhang van proces, gegevens en IT. We zoeken een adviseur die het leuk vindt om in dit speelveld (keten)processen te analyseren in samenhang met de achterliggende gegevens en IT. Op basis van analyses van onze processen en informatie breng je advies uit over verbeteringen, hoe een resultaat behaald kan worden en jaag je deze na.

Heb jij affiniteit met informatie/ICT en denk je in processen, durf je kritische vragen te stellen? Ben je analytisch, kun je verbindingen leggen, ook tussen mensen, en zie jij het overstijgende belang? Herken jij jezelf als slimme doener? Dan zoeken we jou!

Over jou

Je bent een open persoon die houdt van organiseren en die veel plezier beleeft aan het werken aan verschillende projecten. Je werkt graag in een team en kunt snel schakelen om zaken voor elkaar te krijgen. Zo bouw je een netwerk op voor de vernieuwing van de overheid. Bouwen aan de stad is je missie en met jouw organisatiebewuste, politiek-sensitieve aanpak bereik je veel.

Wat vragen we nog meer?

 • Een afgeronde HBO - of WO opleiding; bijvoorbeeld business informatie management of bedrijfs- of bestuurskunde met een minor informatiemanagement;
 • Affiniteit met informatietechnologie;
 • Maximaal 0 – 2 jaar relevante werkervaring;
 • Extracurriculaire activiteiten op je CV zijn een pré, zoals een bestuursjaar, commissies of vrijwilligerswerk;
 • Affiniteit met lokaal bestuur en werken voor de stad;
 • De wens om jezelf en je medetrainees goed te leren kennen en de durf buiten bestaande kaders te denken.

Wat we bieden

 • Uitgangspunt is een tijdelijke aanstelling van 2 jaar (opgedeeld in een aanstelling van 0,5 jaar en een aanstelling van 1,5 jaar);
 • Startsalaris, afhankelijk van opleidingsniveau en eventuele werkervaring (variërend van € 2.277,- tot € 2.743,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
 • Goede arbeidsvoorwaarden (zoals het Individueel Keuzebudget, opleidingsdagen, flexibel werken, etc.).

Delft. Laat zien wat je kan

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.

Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact

Ben je benieuwd naar ervaringen van de huidige trainees of heb je nog vragen over de vacature of procedure? Stel jouw vragen tijdens de live chat op maandag 4 december tussen 20:30 en 21:30 uur via het Instagram-account van de gemeente Delft (@gemeenteDelft). We zitten er klaar voor om al je vragen te beantwoorden!

Solliciteren:

Reageer uiterlijk maandag 11 december 2017 door je CV en een korte motivatiebrief (max. 1 A4) te uploaden via de ’Solliciteren’ button. Geef in je motivatiebrief in ieder geval aan welke opdracht je voorkeur heeft als eerste opdracht! Maak een filmpje van maximaal 1 minuut waarin je laat zien waar jij aan denkt bij Delft. Zet de link naar de video in je motivatiebrief.

Uiterlijk vrijdag 22 december 2017 stellen we je op de hoogte of je door bent naar de tweede ronde. Als je wordt geselecteerd, nodigen we je uit voor speeddates op vrijdag 12 januari 2018. Zorg dus dat je deze dag beschikbaar bent!

Op dinsdag 16 januari 2018 hoor je of je n.a.v. de speeddates door bent naar de derde ronde. Deze ronde bestaat uit een selectiegesprek met de traineecoördinator, de manager van de beoogde eerste afdeling en/of de werkbegeleider van je eerste opdracht. De selectiegesprekken voeren wij van maandag 22 tot en met donderdag 25 januari 2018. Reserveer deze dagen dus ook alvast in je agenda.

Vervolgprocedure

Uiterlijk dinsdag 30 januari 2018 hoor je of je wel/niet bent aangenomen als trainee bij de gemeente Delft. Half februari 2018 hoor je wat jouw arbeidsvoorwaarden zullen zijn. Op maandag 5 maart 2018 start het traineeprogramma met een kick-off week, waarbij je de stad, de gemeente als werkgever en je medetrainees leert kennen.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.

Trefwoorden: Traineeship, Delft, overheid, beleid, bestuur, informatiemanagement, ICT, politiek

Werken bij Gemeente Delft

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Gemeente Delft

Gemeente Delft

Stationsplein 1
2611 BV DelftSolliciteer!

Bekijk bedrijfspresentatie

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Volg ons op

©2018 traineeshipplaza.nl | Alle rechten voorbehouden.