Gemeente Den Haag
Op talentenjacht!

Werken bij de Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag is een moderne werkgever die energie steekt in zijn medewerkers en uitstekende opleidingsmogelijkheden biedt. Den Haag is een bijzondere stad, het werk is inhoudelijk uitdagend en we belonen je met vorstelijke arbeidsvoorwaarden.

Den Haag is volop in ontwikkeling. Dat kun je zien als je in de stad rondloopt en om je heen kijkt. Het Wijnhavenkwartier en Nieuw Babylon zijn voorbeelden van grote en aansprekende projecten die er toe doen. Ook op de tekentafel borrelt en bruist het van de ideeën. Het doel is: een beter woon-, werk- en leefklimaat voor iedereen. Grote stad, grote uitdagingen. Op allerlei terreinen. Dus kun je bouwen aan de toekomst van Den Haag en bepaal je mede hoe de stad er over vijf, tien of twintig jaar uitziet.

Werken bij de Gemeente Den Haag

Bij de gemeente Den Haag werken ruim 7000 mensen verdeeld over een Griffie en 13 diensten. Deze diensten zorgen gezamenlijk voor dienstverlening aan de Haagse samenleving en een pakket aan wettelijke taken. De ene dienst is bezig met uitvoerend werk, de ander meer met beleidstaken.

Een miljardenbegroting dwingt tot een bedrijfsmatige en zakelijke werkwijze. Sommige onderdelen moeten zelfs concurreren met het bedrijfsleven om interne opdrachten te verwerven. De gemeente Den Haag heeft daarom zowel een maatschappelijke als een bedrijfsmatige oriëntatie.

Traineeprogramma

Sinds 1998 heeft Den Haag een wo master traineeprogramma. Vanaf 2012 is daar het hbo bachelor traineeprogramma bij gekomen. Beide programma’s starten ieder jaar met ongeveer 10 trainees. Wegens onze ervaring en de relatieve kleinschaligheid van het traineeprogramma kunnen we stellen dat ons traineeprogramma erg succesvol is.

Het programma duurt twee jaar en start elk jaar in september. Als trainee werk je bij twee verschillende diensten of directies. Daarnaast krijg je een uitgebreid introductieprogramma en werk je met je collega-trainees aan een gemeente breed project.

Volg ons op

©2017 traineeshipplaza.nl | Alle rechten voorbehouden.