Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Patent Attorney bij V.O. Patents & Trademarks

Traineeship
Diverse locaties
Sluit: 15-04-2020

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Heb jij net je master in een technische richting behaald of je PhD afgerond, maar ben je nog lang niet uitgeleerd? Wil jij je kennis breder inzetten dan alleen binnen techniek en wetenschap? Verdiep jij je graag in de nieuwste technologische ontwikkelingen? Vind je taal, recht en consultancy ook interessant? En zie jij de uitdaging om innovaties optimaal te laten renderen? Dan is de functie Trainee Patent Attorney je op het lijf geschreven!

De opleiding

In deze functie word je opgeleid tot Nederlands en Europees Octrooigemachtigde voor één van onze 10 kantoren, onder begeleiding van een ervaren mentor. Vervolgens start het eerste deel van je opleidingstraject; een 13 weken durende interne opleiding waarbij je zowel praktische- als softskills leert. Daarna start de Nederlandse Beroepsopleiding tot Octrooigemachtigde. Deze opleiding duurt  twee jaar,  waarin je om de twee à drie weken tweedaagse bijeenkomsten hebt en ongeveer 16 uur aan thuisstudie besteedt. Na drie jaar stage bij je mentor en het afronden van de Nederlandse Beroepsopleiding tot Octrooigemachtigde ga je door voor Europees Octrooigemachtigde. Daarvoor leg je eerst een Pre-EQE examen af en na het behalen daarvan kun je in één jaar je diploma tot Europees Octrooigemachtigde halen.

De functie

In deze functie word je intensief begeleid door je mentor, waarbij je in eerste instantie samen zaken oppakt. Regelmatig ga je naar klanten waar je inzicht opdoet in de nieuwste technische innovaties. Na een zorgvuldige analyse kom je tot de technische essentie en adviseer je de klant, op basis van zijn business doelstelling, welke beschermingspositie hij het beste kan innemen Vervolgens verzorg je de uitvoering van de gekozen stappen. Een belangrijk deel hiervan is het opstellen van octrooiaanvragen waarin je, in zorgvuldig gekozen bewoordingen, de geclaimde uitvinding vastlegt. Waar nodig onderneem je voor onze klanten actie tegen inbreuk of octrooirechten van hun concurrenten waar ook ter wereld. Na drie tot vier jaar neem je een deel van de klanten van je mentor over en ga je zelf verder met het uitbouwen van je klantportefeuille.

 

Functie-eisen

Je hebt minimaal een voltooide universitaire opleiding in de richting van Natuurkunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Life Sciences, Industrieel Ontwerpen of vergelijkbaar. Ook beschik je over een brede interesse in juridische en taalkundige aspecten. Daarnaast vragen wij:

  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal
  • Bij voorkeur kennis van de Duitse of Franse taal
  • Een ondernemende, klantgerichte en analytische instelling
  • Het vermogen om nieuwe technologische ontwikkelingen snel te begrijpen

Ons aanbod

We bieden een interessant traineeship waarin je opgeleid wordt tot Nederlands en Europees Octrooigemachtigde. Hierin raak je direct betrokken bij de nieuwste technologische ontwikkelingen van vooraanstaande  of high-potential bedrijven. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van V.O. zijn uitstekend. En je krijgt volop ruimte voor verdere professionalisering en ontwikkeling door onze divers aanbod aan opleidingen en trainingen.

Solliciteren?

Heb je nog vragen over de baan? Neem dan contact op met Esther van Son via 06-53665816/e.vanson@vo.eu

Heb je geen vragen en wil je niets liever dan solliciteren? Klik dan op onderstaande solliciteer knop!

 

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

V.O. Patents & Trademarks

Esther van Son
Recruiter

Standplaats afhankelijk
0000 AA Diverse locaties

06-53665816
E.vanSon@vo.eu
https://www.vo.eu/nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden