Trainees in onderwijs bij Trainees in onderwijs

Traineeship
Utrecht
Sluit: 18-03-2018

Word jij onze nieuwe Trainee in onderwijs?

Trainees in onderwijs leidt leergierige en ondernemende professionals op tot docenten die grenzen weten te overstijgen en veranderingen weten te creëren in het voortgezet onderwijs.

Trainees in onderwijs is op zoek naar docenten van de toekomst!

Verbinding binnen en buiten onderwijs

De missie van het traineeship is om academici het onderwijs binnen te brengen met de potentie en de ambitie om voortdurend te willen blijven werken aan zichzelf. Met als doel om verbinding te leggen op het niveau van de klas, de school, het onderwijs(beleid) of de omgeving, zoals (non)profit organisaties. Zij opereren daarmee op snijvlakken en verbinden werelden. Deze toekomstige onderwijsprofessionals tonen leiderschap, treden naar buiten, werken samen en zien kansen. Zij creëren een beweging van mensen die kennisdeling en samen leren vanzelfsprekend maken en daarmee een open leercultuur uitdragen. Zo laten we iedereen in Nederland groeien.

Het traineeship

Met behulp van een traject op maat haal je binnen twee jaar een eerstegraads lesbevoegdheid, doe je waardevolle werkervaring op in de klas als docent. Daarnaast zet je projecten op in de richting van leiderschap, ondernemerschap of onderzoek die impact hebben op jezelf, het onderwijs of (non)profitorganisaties. Je ontvangt direct een marktconform salaris en je krijgt alle tijd en ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een coach en opleiders.

Ontwikkeld vanuit samenwerking

Het traineeship is ontstaan vanuit de wens van diverse partners in en rondom het onderwijs om docenten op te leiden die werelden binnen en buiten de school verbinden. Het Nederlandse onderwijs vraagt om goede, innovatieve docenten die kennisdeling vanzelfsprekend maken. Binnen de community rondom het traineeship werken verschillende partners samen, waarbij zij elkaar versterken en van elkaar leren.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de VO-raad, Inter-universitaire lerarenopleidingen (ICL), Vereniging van Universiteiten (VSNU) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het bouwt daarbij voort op de succesvolle aspecten van de eerdere traineeships Eerst de Klas (EDK) en het OnderwijsTraineeship (OTS).

Wat bieden wij?

 • Direct een betaalde baan als docent in het voortgezet onderwijs
 • Een volledig vergoede universitaire opleiding tot docent in jouw vakgebied
 • Een introductieperiode waarin je kennis maakt met het onderwijs
 • Ondersteuning en begeleiding bij het behalen van je doelen
 • De mogelijkheid om een persoonlijk verdiepingsprogramma vorm te geven (gericht op leiderschap, ondernemerschap en/of onderzoek)
 • Een breed netwerk van gedreven academici, scholen en (non)profit organisaties
 • Kortom een uitstekende start voor een carrière in het onderwijs en/of bedrijfsleven

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een academicus met meer dan een passie voor het docentschap. Ben jij een echte doorzetter, heb jij analytisch vermogen en een onderzoekende houding? Een Trainee in onderwijs durft creatief te zijn en met nieuwe ideeën anderen te overtuigen. Hij of zij heeft een open mind voor innovaties binnen het onderwijs. Daarnaast verbind je de werelden binnen en buiten het onderwijs en heb je de ambitie om jezelf en jouw omgeving voortdurend te blijven ontwikkelen.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een academicus of promovendus met een studie in of gerelateerd aan een schoolvak
 • Je gemiddelde cijfer voor je masterdiploma is minimaal een 7
 • Je bent 0 tot maximaal 7 jaar geleden afgestudeerd aan een Universiteit
 • Je kunt makkelijk verbinding leggen tussen de maatschappij, bedrijfsleven en onderwijs
 • Je hebt een onderzoekende en creatieve houding
 • Je bent ondernemend en pro-actief

Voor de trainee groep die in augustus 2018 zal starten is het streven om 25 tot 30 trainees te selecteren. In de periode van mei tot september zullen er eerste bijeenkomsten zijn die je voorbereiden op de start van het traineeship.

Na jouw aanmelding voor het traineeship toetsen we of je het juiste profiel hebt voor de trainees die we zoeken. Je hebt de gelegenheid om dit te laten toetsen door het inzenden van een CV en motivatiebrief, op de selectiedag en door kennismaking met VO-scholen. Uitgebreide informatie over de selectieprocedure vind je op de website. Klik op de solliciteer button en ga naar ‘Aanmelden’.

Onderwijs is zoveel meer dan lesgeven. Investeer in je eigen loopbaan én in de volgende generatie.
Grijp deze kans en meld je aan op:  https://traineesinonderwijs.nl/

De deadline voor het aanmelden is 18 maart 2018, 22:59 uur.
 

Werken bij Trainees in onderwijs

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Trainees in onderwijs

Team Trainees in onderwijs

Vredenburg 40
3511 BD Utrecht


info@traineesinonderwijs.nl
https://traineesinonderwijs.nl/

Bekijk bedrijfspresentatie

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Volg ons op

©2018 traineeshipplaza.nl | Alle rechten voorbehouden.