Traineeship Commercie bij Sligro Food Group

Traineeship
Veghel
Sluit: 24-10-2018

Traineeship Commercie Sligro Food Group

Dit ga je doen

Ben je recent afgestudeerd en ben jij proactief, kun je verbinding maken, heb je de wil om uit te blinken en ben je commercieel sterk? Mogelijk ben jij dan onze nieuwe trainee commercie.

De commerciële wereld van eten en drinken is aan verandering onderhevig. In B-to-B foodservice is éénmalig scoren niet voldoende. Wij zijn de lifeline van onze klant, want voor zijn business is hij afhankelijk van onze prestatie. Dat is een grote verantwoording en vereist commerciële topsport. Vanuit verschillende specialismen zoals inkoop, sales en marketing willen we elke dag in het hart van onze klanten zitten. Met méér dan 1 miljard euro omzet via de ‘nieuwe economie’ komen bij Sligro Food Group big data en commercieel buikgevoel samen.

Na een uitgebreid inwerkprogramma ga je in drie verschillende opdrachten/functies aan de slag. De verwachting is dat je de complexe inhoud snel eigen maakt en door middel van analytische vaardigheden, klantgerichtheid, leiderschap en overtuigingskracht bijdraagt aan het bewerkstelligen van échte verandering. Kortom: veel verantwoordelijkheid. Het traineeship duurt 20 maanden en begint in februari 2019 met in totaal 6 HBO- en WO-talenten.

Tijdens het traineeship kom je te werken in impactvolle rollen waarmee je de organisatie beter leert kennen. We dagen je actief uit om jouw achtergrond in commercie in te zetten voor het verbeteren en versterken van Sligro Food Group. Voorbeelden van mogelijke opdrachten en/of projecten zijn:

 • Teamleider Bezorgservice of Distributiecentrum
 • Category manager
 • Managementfunctie in een zelfbedieningsvestiging
 • Procesmanager Digital
 • Project: optimalisatie samenwerking met verschillende inkoop partners
 • Project: Innovatieproces bij een productiebedrijf
 • Project: Duurzaam transporteren

Gedurende het traineeship krijg je steeds meer inspraak en verantwoordelijkheid voor de invulling van het programma. Waar de eerste opdracht je ‘aangeboden’ wordt, ga je voor de laatste opdracht zelf op zoek naar een aansluitend vraagstuk. En uiteindelijk stroom je uit in een generalistische of specialistische functie.

Het programma bestaat uit drie met elkaar verbonden onderdelen: persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijke ontwikkeling en het ontdekken van de organisatie. Tijdens het hele traineeship krijg je begeleiding van een persoonlijke coach, mentor en praktijkbegeleider en vinden er onder andere inspiratielabs, werkbezoeken, spiegel- en intervisiesessies plaats.

Meer informatie kan je vinden op www.traineebijsligrofoodgroup.nl.

Dit verwachten wij van jou

Als trainee commercie...

 • ben je een recent afgestudeerde HBO'er food/commercie/sales met WO werk- en denkniveau met studierichting: Food & Business, Commerciële Economie, Small Business, International Business, Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen;
 • heb je maximaal een jaar werkervaring;
 • heb je commerciële ervaring door stages, bijbanen en/of de studievereniging;
 • ben je zelfverzekerd, proactief, kun je verbinding maken, heb je de wil om uit te blinken, ben je commercieel sterk en in staat je kansen te zien en te pakken;
 • heb je een goede, onderbouwde motivatie voor Sligro Food Group;
 • snap je wat mensen en organisaties beweegt en heb je zin om échte veranderingen te managen. Dit kan vanuit verschillende invalshoeken. Bijvoorbeeld vanuit een expertrol met een dosis analytische skills of vanuit out-of-the-box denken om digitale innovatie te versnellen. Daarnaast ga je makkelijk met mensen om. Je kunt goed samenwerken en teams in beweging brengen;
 • beschik je over de volgende competenties: Innovatief denken, Ontwikkelgerichtheid, Plannen en organiseren, Klantgerichtheid, Organisatiesensitiviteit, Autonomie, Overtuigingskracht en Resultaatgerichtheid.

Interesse?

Solliciteren kan gemakkelijk via de sollicitatiebutton. Vragen, suggesties of tips zijn natuurlijk altijd welkom. Schroom daarom dan ook niet om contact op te nemen met jouw Recruiter Kim Emonds, bereikbaar op telefoonnummer 06 1109 7811. Wil je ‘s ochtends aan het ontbijt of snel voordat je de auto in stapt een appje sturen? Geen probleem! Stuur een bericht en je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. Meer informatie kan je vinden op www.traineebijsligrofoodgroup.nl.

Over ons

Sligro Food Group bestaat uit verschillende foodservicebedrijven. Samen met onze klanten hebben we één belangrijke passie: food. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich daarop kan richten, worden alle bedrijven vanuit ons hoofdkantoor in Veghel ondersteund. Zo kunnen de verschillende bedrijven zich regionaal richten op die passie.

Op het hoofdkantoor werken we intensief samen. Dat uit zich in een professionele en backoffice organisatie. We zijn trots op onze passie en gezond eigenwijs waar nodig. 

Medewerkers aan het woord

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Sligro Food Group

Kim Emonds
Recruiter

Corridor 11
5460 AA Veghel

06 1109 7811
kemonds@sligro.nl
www.traineebijsligrofoodgroup.nl

Bekijk bedrijfspresentatie

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden