Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Twentse Overheid bij Regio Twente / Twentse Kracht

Traineeship
Enschede
Sluit: 28-04-2019

Traineeship Twentse Overheid

Ben jij bijna, of net, WO of HBO afgestudeerd (maximaal twee jaar geleden) en op zoek naar een uitdagende job? Dan ligt er binnen de Twentse Overheid een geweldige uitdaging op jou te wachten!

De unieke en veelzijdige functie van trainee bij de Twentse Overheid:

een prachtbaan die jou twee jaar lang de mogelijkheid biedt om in de keuken te kijken bij diverse Twentse overheidsorganisaties, in een unieke combinatie van werken, leren en persoonlijke ontwikkeling!

Jouw traineeship

Als trainee voer jij in twee jaar tijd, drie verschillende projecten uit binnen Twentse overheidsorganisaties, plus een gezamenlijke opdracht die je met de gehele traineegroep uitvoert.
Je ontwikkelt je in deze twee jaar tot een generalist, waardoor je:

 • je eigen talenten kent en deze benut om doelen te bereiken
 • theorie en praktijk met elkaar leert te verbinden
 • de organisatie en haar omgeving begrijpt en leert hoe je daarmee omgaat
 • tot visie komt
 • anderen weet te betrekken
 • onderneemt en lef toont.

Jouw kwaliteiten

Wij vinden het vooral belangrijk wie jij bent. Jouw competenties en persoonlijkheid zijn doorslaggevend. Dat vinden we belangrijker dan wat je (al) geleerd hebt. Wij houden van diversiteit. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze regio.

Dus: Maak jij jezelf onderwerpen snel eigen? Ben je in staat om goed samen te werken en om resultaten te boeken? Ben jij ondernemend en maatschappelijk betrokken? Heb je een hbo of wo-opleiding (bijna) afgerond? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Jouw 'team'

Je maakt deel uit van een traineegroep van 10 tot 12 personen. Tijdens de traineeperiode ontmoeten jullie elkaar vaak. Samen kunnen jullie ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Door trainingen, excursies en netwerkbijeenkomsten bouw je een uitgebreid netwerk op, waar je na je traineeperiode veel profijt van hebt.

Wat wij vragen

Deelnemen betekent volmondig ja zeggen om het beste uit jezelf te halen en om nieuwe kwaliteiten in jezelf te ontdekken. Maar ook om een waardevolle bijdrage te leveren aan de Twentse samenleving. 

Wat wij bieden

 • een traineeship voor de periode van twee jaar; het traineeship start 1 september 2019
 • een aanstelling van 36 uur per week
 • een passend startsalaris van € 2.335,- (bruto, schaal 8.0)
 • een uitgebreid opleidings- en ontwikkelingsprogramma
 • intensieve begeleiding en een persoonlijke coach die je begeleidt op jouw leerdoelen en ontwikkeling
 • bij goed functioneren is er mogelijk uitzicht op een vaste aanstelling

Ja, ik wil deze baan!

Ben je enthousiast geworden en wil jij trainee worden bij de Twentse Overheid?  Dan horen wij graag waarom jij de juiste kandidaat bent en waarom je gemotiveerd bent om deel te nemen aan het traineeship. Het enige dat we níet willen zien, is een traditionele sollicitatiebrief.  

Solliciteer daarom door op creatieve wijze met een oplossing te komen voor een lokaal of regionaal maatschappelijk probleem. Je kan hierbij denken aan een thema in zorg, welzijn, wonen, onderwijs, achterstandswijken, stedelijke ontwikkeling. 

De vorm van je sollicitatie laten we vrij: schrijf bijvoorbeeld een essay (max. 750 woorden), maak een filmpje (max. 2 minuten, plaats bijvoorbeeld een link in je brief die verwijst naar youtube), of laat je op een andere wijze (maar wel kort en bondig) van je beste kant zien.

Je sollicitatie en je CV kan je uiterlijk tot en met 28 april via dit online sollicitatieformulier insturen. Je hoort daarna zo spoedig mogelijk of je wordt uitgenodigd voor de eerste gespreksronde. Deze gesprekken zullen plaatsvinden in week 20 en 21.

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Marlies Bodewes (Coördinator Traineeship). Zij is te bereiken via: m.bodewes@regiotwente.nl en op nummer: 06 – 14 56 33 68. Heb je vragen over de procedure? Dan kun je contact opnemen met Servicedesk Bedrijfsvoering via 053-4876601.

Meer informatie over het traineeship Twentse Overheid vind je op onze website Twentse Kracht.

Traineeship Twentse Overheid is een samenwerking tussen 13 organisaties: de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten en Twenterand, het Gemeentelijke Belastingkantoor Twente en Regio Twente. Deze organisaties hebben uiteenlopende projecten op verschillende afdelingen. 

Medewerkers aan het woord

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Regio Twente / Twentse Kracht

Marlies Bodewes
Coördinator Traineeship

Nijverheidstraat 30
7511 JM Enschede

06 – 14 56 33 68
m.bodewes@regiotwente.nl
https://twentsekracht.com/

Bekijk bedrijfspresentatie

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden