Traineeship bij Metropoolregio Amsterdam

Traineeship
Amsterdam
Sluit: 23-09-2018

Traineeship Metropoolregio Amsterdam

Betreft: tijdelijke baan, voor 2 jaar, start januari 2019, 36 uur per week

Ben je recent afgestudeerd (hbo/ wo) en op zoek naar een topstart van jouw carrière? Dan is dit jouw kans om te werken aan uitdagende vraagstukken van de Metropoolregio Amsterdam zoals toerisme, veiligheid, stedelijke vernieuwing, duurzaamheid en een moderne, innovatieve en data gedreven overheid.

In januari 2019 start er weer een pool met getalenteerde trainees in de Metropoolregio Amsterdam. Zorg dat jij één van hen bent!

Waarom trainee worden bij de Metropoolregio Amsterdam?

De Metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad. Ons tweejarige traineeship biedt plek aan ongeveer 20 ambitieuze starters en staat in het teken van kennisdeling, verbinding en mobiliteit. Als trainee krijg je de kans om te werken op tactisch en strategisch niveau. Je werkt voor kleine en grote overheidsorganisaties en hebt een breed speelveld van uiteenlopende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De poolopdrachten

In een periode van twee jaar ga je werken en leren op drie verschillende werkplekken. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na deze startopdracht volgt tweemaal een detachering van zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie. Sommige deelnemende organisaties hebben momenteel nog geen startopdracht geformuleerd.

De verwachting is dat deze plekken bij de start van de selectieprocedure (eind september) concreet zullen zijn. Mocht je bij de huidige startopdrachten niets vinden wat goed op jouw profiel aansluit, dan nodigen wij jou uit om te solliciteren op onze algemene traineeplek. Je krijgt dan tijdens de selectieprocedure de kans om te solliciteren op een specifieke opdracht.

Dit heb je

 • Een recent afgeronde hbo of wo opleiding;
 • < 2 jaar werkervaring;
 • Hart voor de publieke zaak.

Wij zoeken trainees die

 • Goed kunnen samenwerken;
 • Verantwoordelijkheid durven te nemen;
 • Nog niet uitgeleerd zijn;
 • En lef tonen.

Dit krijg je

 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week;
 • Een startsalaris van € 2591,- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Drie opdrachten bij drie verschillende organisaties binnen de MRA, met de vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen;
 • Uitdagende poolopdrachten die je met jouw mede-trainees uitvoert;
 • Intensieve trainingen gegeven door professionals uit het vakgebied;
 • Een traineebegeleider, mentor en een oud-trainee die jou twee jaar begeleiden en ondersteunen.

Solliciteren

Spreekt een traineeship bij Metropoolregio Amsterdam jou aan? Solliciteer! Je kunt solliciteren van
maandag 3 september 12.00 uur t/m maandag 24 september 12.00 uur. De selectieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Je solliciteert met brief en cv op één van de startopdrachten van het traineeprogramma. (JS Consultancy beoordeelt de match tussen de additionele traineeplekken en jouw profiel. Is deze positief, dan ontvang je gedurende het selectieproces uitgebreide informatie over deze traineeplek);
 • Op 28 september hoor je per e-mail of je door bent naar de volgende ronde: de groepsassessment en capaciteitstest (dit duurt ongeveer 4 uur), welke plaatsvinden tussen 1 en 9 oktober bij JS Consultancy in Amsterdam;
 • Op 10 oktober hoor je per mail of je door bent naar de volgende ronde: de selectiegesprekken, deze vinden plaats van 11 tot en met 22 oktober bij JS Consultancy in Amsterdam;
 • Op 23 oktober hoor je of je door bent naar de laatste ronde; het eindgesprek bij de MRA. Op basis van de sollicitatie en eerdere selectierondes word je geselecteerd voor één specifieke startopdracht. Bij de desbetreffende organisatie zal je dan ook het eindgesprek voeren. De gesprekken vinden begin november plaats;
 • Bij een positief gesprek word je ingedeeld voor een arbeidsvoorwaardengesprek dat eind november plaatsvindt;
 • Het tweejarig traineeprogramma start in januari 2019. Je begint samen met je jaargroep aan een introductieprogramma, na afronding begin je aan jouw startopdracht.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-30437054 of Angela Ridder, adviseur werving & selectie bij JS Consultancy, op 06-12738372. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA.

Heb je vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl of bel/app Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA, op 06-20346455.

Lees hier meer over de Traineepool Metropoolregio Amsterdam.

Medewerkers aan het woord

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Metropoolregio Amsterdam

Amella Dulovic
projectleider Traineepool MRA

Amstel 1
1011 PN Amsterdam

06-20346455
info@traineepoolmra.nl
www.traineepoolmra.nl

Bekijk bedrijfspresentatie

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden