Loading...

Bezig met laden...

Brandweerofficier bij Instituut Fysieke Veiligheid

Traineeship
Arnhem
Sluit: 22-03-2020

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Word Brandweerofficier!

De Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), heeft als taak brandweermedewerkers vakbekwaam te maken en te houden. Wij werken onder andere aan een goede integratie van relevant (brand)onderzoek en onderwijs, vernieuwing van het brandweeronderwijs en het bijbehorende examenstelsel. De Brandweeracademie heeft als wettelijke taak het ontwikkelen en verzorgen van officiersopleidingen voor de brandweer. 

In september 2020 gaat bij de Brandweeracademie de 52e voltijdopleiding Brandweerofficier van start. Vanaf de start van de opleiding ben je in dienst van een veiligheidsregio waar de brandweer deel van uitmaakt. Je volgt onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem en leert door stages de praktijk kennen. Diverse veiligheidsregio’s zijn nu op zoek naar geschikte mensen voor de functie/opleiding Brandweerofficier (fulltime).

De functie Brandweerofficier

Je gaat werken voor de brandweerorganisatie in een veiligheidsregio. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp. 

Als brandweerofficier heb je ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je beschikt over leiderschapskwaliteiten en hebt oog voor mensen. Samenwerken gaat je goed af. Verschillende belangen aanvoelen en hiermee omgaan, besluitvaardigheid en reflectievermogen zijn andere belangrijke kwaliteiten.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor) en je kunt uiterlijk in juni 2020 het bijbehorende diploma overleggen.
 • Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees. 
 • Je beschikt over zwemvaardigheid.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent woonachtig in de veiligheidsregio waar je in dienst komt of bereid om te verhuizen.

Per deelnemende veiligheidsregio kunnen specifieke of aanvullende wensen van toepassing zijn. Deze vind je terug op hun website.

Competenties

 • Leidinggeven
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Probleemanalyse
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
 • Stressbestendigheid
 • Leren en reflecteren
 • Visie ontwikkelen

Wat bieden wij?

Een gedegen en uitdagende opleiding tot brandweerofficier en een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij een van de deelnemende veiligheidsregio’s voor een periode van minimaal twee jaar. Hierbij is succesvolle voltooiing van de opleiding het uitgangspunt. De intentie is om het dienstverband na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Met de veiligheidsregio waar je komt te werken, maak je tijdens en na succesvolle afronding van de opleiding Brandweerofficier nadere loopbaanafspraken. Het salaris bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- bruto per maand (schaal 8, peildatum 1 juli 2020 CAR-UWO). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

De procedure

Op www.brandweerofficier.nl vind je terug in welke veiligheidsregio’s plaatsen beschikbaar zijn. Je solliciteert bij de regio van jouw voorkeur. De eerste selectiefase bestaat uit de briefselectie door de regio. Daarna volgt een gesprek in de veiligheidsregio. Op basis van de gevoerde gesprekken draagt de veiligheidsregio een aantal kandidaten voor richting de landelijke selectie. Deze fase begint met een selectiedag waarop je fitheid en functiespecifieke vaardigheden worden getest. Op basis van de uitkomsten hiervan kiest elke veiligheidsregio de kandidaten die doorgaan voor een assessment. 

Daarna maakt elke veiligheidsregio een keuze met welke kandidaat zij graag verder gaan. Wanneer je geselecteerd wordt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek en sluit je een studieovereenkomst af. Je bent verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen en je wordt medisch gekeurd. Bij een positieve uitkomst krijg je een aanstelling en word je aangemeld voor de opleiding.

Interesse?

Wil je meer informatie, je aanmelden voor de infodag op zaterdag 14 maart 2020 en/of direct solliciteren? Ga dan snel naar www.brandweerofficier.nl. Zorg dat je sollicitatie uiterlijk 22 maart 2020 bij de veiligheidsregio van jouw voorkeur binnen is. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Instituut Fysieke Veiligheid

Afdeling Recruitment

Kemperbergerweg 783
6816 RW Arnhem

026-3552400
brandweerofficier@ifv.nl
www.brandweerofficier.nl

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden